heeft een Empty starEmpty starEmpty starEmpty starEmpty starEmpty starEmpty starEmpty starEmpty starEmpty star rating gegeven

Dermalogica Salicylzuur face wash

Dermalogica, een merk wat ik nog nooit eerder had getest of gebruikt. Het belooft een hele boel, vrij van parabenen, geen kunstmatige geur en kleurstoffen, vegan, dierproefvrij en glutenvrij. Een hele mond vol. Deze face wash zou ervoor moeten zorgen dat puistjes een stuk minder worden. Het ingredient salicylzuur zou een wonder moeten zijn. Het reinigt en exfolieert de huid. De geur van de face wash is heel erg lekker. Licht fruitig, citrus geurtje. Erdoorheen ruik je tea tree maar niet te overheersend zoals vaak is. Het product zelf heb ik 2 weken getest. De formule is fijn. Een lekker dikke gel die goed doet schuimen en je gezicht goed gereinigd aan doet laten voelen. Eventuele make-up resten haalt de gel goed weg. Ik vind hem niet prikken of branden. Een hele prima reiniger. Nu is de grote vraag, werkt de gel zoals het belooft? Ik heb het idee dat mijn huid niet goed reageert op de salicylzuur. Mijn huid kan er moeilijk aan wennen. Het product reinigt zo goed dat mijn huid er wat droog van wordt (vooral rondom de ogen) en het er geschrokken op reageert. Ik krijg er meer puistjes/roodheden van in mijn gezicht lijkt wel. De mee-eters zijn echter wel een stuk minder geworden. Ik heb gemixte gevoelens over dit product. Zou ik mijn huid langer moeten laten wennen aan de salicylzuur of is het simpelweg toch voor een ander weggelegd? Ik zou zeggen, als reinigingsgel is het een fijn product, maar of het nou echt je puistjes verminderd? Ik denk het niet. Dit verschilt natuurlijk per huid en welke producten je eromheen gebruikt dus we kunnen het nooit helemaal uitsluiten. Heeft Dermalogica mijn interesse gewekt in de rest van hun producten? Zeker! Misschien is een andere lijn meer geschikt voor mij. Ik ben benieuwd wat ze nog meer hebben, vast en zeker voor ieder wat wils. @dermalogica @weareeves
Lees meer
share-shareDeel!
315